Overslaan en naar de inhoud gaan
stoppen met roken

Waarom stoppen met roken makkelijker is met een tabacoloog aan je zijde

Stoppen met roken is voor velen een van de moeilijkste dingen om te doen, maar het goede nieuws is dat je er niet alleen voor staat. Onze tabacologen bieden professionele begeleiding die je kansen op succes aanzienlijk vergroot. Of je nu al meerdere keren geprobeerd hebt te stoppen of aan je eerste poging begint, de ondersteuning van een tabacoloog kan een groot verschil maken.
 

Waarom een tabacoloog?

Een tabacoloog is een expert in het begeleiden van mensen die willen stoppen met roken. Hij of zij begrijpt dat roken niet alleen een fysieke verslaving is, maar ook een mentale en sociale gewoonte. Daarom werken ze op verschillende niveaus om je te ondersteunen. Zo krijg je niet alleen hulp om de nicotineverslaving aan te pakken, maar ook tips en begeleiding om nieuwe, gezonde gewoontes aan te nemen.
 

Wat maakt begeleiding door een tabacoloog zo effectief?

  1. Individuele aanpak
    Geen enkele roker is hetzelfde, dus waarom zou iedereen dan dezelfde methode gebruiken om te stoppen? Onze tabacologen ontwikkelen een persoonlijk plan dat volledig is afgestemd op jouw gewoontes, triggers en levensstijl. Dit maakt het makkelijker om vol te houden, zelfs wanneer de verleiding groot is.

  2. Wetenschappelijk onderbouwd
    De begeleiding is gebaseerd op bewezen methodes die de kans op blijvend succes aanzienlijk vergroten. Je hoeft dus niet te gokken of de aanpak werkt; de methodes zijn uitvoerig getest en ondersteund door de wetenschap.

  3. Opvolging en motivatie
    Tijdens het stopproces zal je merken dat het niet altijd even makkelijk gaat. Daarom blijven onze tabacologen je op regelmatige basis opvolgen. Ze helpen je over de moeilijke momenten heen en zorgen ervoor dat je gemotiveerd blijft, zelfs als het tegenzit. Met die voortdurende steun is het veel minder waarschijnlijk dat je terugvalt.

  4. Hulp bij terugval
    Terugvallen gebeurt. En dat is oké. Wat telt, is hoe je weer opstaat. Onze tabacologen zijn er om je door deze momenten heen te loodsen en samen met jou een plan op te stellen om een volgende terugval te vermijden. Zo blijf je op de lange termijn rookvrij.

 

Klaar voor de eerste stap?

Met de steun van onze tabacologen sta je er niet alleen voor. Stoppen met roken wordt een haalbaar doel, zelfs als je eerder moeilijkheden had. Maak een afspraak met een van onze tabacologen (online of in onze centra in Antwerpen, Mechelen of Turnhout) en zet de eerste stap naar een rookvrij leven!

Maak een afspraak