Overslaan en naar de inhoud gaan
Tips huidverzorging

Tips voor een stralende huid

Onze schoonheidsspecialiste geeft je essentiële tips om je huid gezond en stralend te houden.

 

1. Reinig 2 keer per dag

Begin en eindig je dag met een goede reiniging. Je huid komt gedurende de dag in aanraking met onder andere make-up en vervuiling. ’s Nachts herstelt je huid en verwijdert ze dode huidcellen. Kies een milde reiniger die bij jouw huidtype past en vermijd agressieve producten die je huid kunnen uitdrogen.

Pro tip: gebruik lauw water om je gezicht te wassen. Te warm water kan je huid irriteren en natuurlijke oliën verwijderen.

 

2. Hydrateer, hydrateer, hydrateer

Hydratatie is essentieel voor een gezonde huid. Een goede moisturizer houdt je huid soepel en gehydrateerd. Zelfs als je een vette huid hebt, is het belangrijk om te hydrateren met een lichte, niet-comedogene (zodat je poriën niet verstopt geraken) crème.

Pro tip: breng je moisturizer aan op een licht vochtig gezicht voor een betere absorptie.

 

3. Bescherm tegen de zon

Zonneschade is een van de grootste oorzaken van vroegtijdige huidveroudering. Gebruik dagelijks een zonnebrandcrème met minstens SPF 30, zelfs op bewolkte dagen en in de winter. Vergeet niet je hals, oren en handen in te smeren!

Pro tip: kies een zonnebrandcrème met zowel UVA- als UVB-bescherming voor optimale bescherming.

 

4. Exfolieer regelmatig

Exfoliëren helpt dode huidcellen te verwijderen en bevordert de celvernieuwing. Gebruik een milde exfoliant, 1 tot 2 keer per week, afhankelijk van je huidtype. Overexfoliëren leidt tot irritatie en roodheid, dus wees voorzichtig.

Pro tip: probeer een chemische exfoliant (zoals glycolzuur of salicylzuur) voor een diepere reiniging zonder hard schrobben.

 

5. Eet gezond en drink veel water

Wat je eet, heeft een directe invloed op je huid. Eet voldoende fruit, groenten, magere eiwitten en gezonde vetten. En vergeet niet om voldoende water te drinken. Hydratatie van binnenuit is net zo belangrijk als van buitenaf.

Pro tip: voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten (bessen, noten, groene bladgroenten ...) geven je huid een extra boost.

 

6. Slaap voldoende

Je huid herstelt zich tijdens je slaap. Zorg voor 7-8 uur kwalitatieve slaap per nacht om je huid de tijd te geven om te regenereren. Een goede nachtrust vermindert stress en voorkomt donkere kringen en een doffe huid.

Pro tip: Gebruik een zijden kussensloop om wrijving en huidirritatie te verminderen.

 

7. Wees zacht voor Je Huid

Vermijd het overmatig aanraken van je gezicht, het gebruik van agressieve producten en het uitknijpen van puistjes. Dit kan leiden tot littekens en infecties.

Pro tip: gebruik schone handen en materialen bij het aanbrengen van skincare producten, om bacteriën te voorkomen.

Een basis- of intensieve gelaatsverzorging? Of heeft je huid specifieke aandacht nodig?

Onze huidverzorgers helpen je! Leden van Solidaris Antwerpen krijgen tot 30 % korting op de marktprijs.

Meer info