Overslaan en naar de inhoud gaan
Tapas

Tapas

Wie van de Spaanse keuken houdt, zal ongetwijfeld fan zijn van tapas. Dit zijn kleine gerechtjes en snacks die geserveerd worden met lekkere drankjes. Ze kunnen koud of warm gegeten worden, en gaan van hele simpele tot zeer complexe, speciale soorten. Een aantal bekende tapasgerechtjes zijn patatas bravas, tortilla en pan con tomato. Wil je zelf ook eens tapas maken? Met deze 5 stappen ga je zelf aan de slag:

  1. Kies kleine, mooie bordjes uit om te serveren. Het oog wil ook wat 😉.
  2. Ga aan de slag met verse, seizoensgebonden ingrediënten. Denk aan groentjes, kaas, brood, zeevruchten, noten, olijven …
  3. Wees creatief met verschillende texturen en kleuren. Dit maakt het een bredere ervaring dan enkel te focussen op smaak.
  4. Voeg kruiden en specerijen toe om de smaak intenser te maken. Je kan onder andere gebruik maken van knoflook, ajuin, paprika, oregano, tijm, bieslook ...
  5. Serveer de tapas met een lekker drankje, zoals verse limonade, wijn of sangria.

Tapas zijn een fijne manier om mensen samen te brengen en te genieten van lekker eten. Ideaal dus voor een gezellige zomeravond!