Overslaan en naar de inhoud gaan
huidverzorging kanker

Huidverzorging tijdens en na kanker

Een kankerbehandeling kan een grote impact hebben op je zelfvertrouwen en welzijn. Onze Kanker Beauty Professional staat voor je klaar om je te ondersteunen. In deze blog bespreken we hoe schoonheidsbehandelingen je kunnen helpen, welke problemen en vragen vaak voorkomen en hoe onze professional jou kan ondersteunen.
 

De Impact van schoonheidsbehandelingen

Kankerbehandelingen (zoals chemotherapie en bestraling) hebben heel wat bijwerkingen die tot fysieke veranderingen leiden, van een droge huid tot haaruitval. Deze veranderingen kunnen je zelfbeeld flink aantasten. Onze Kanker Beauty Professional biedt gespecialiseerde behandelingen en adviezen die niet je niet alleen fysiek maar ook mentaal een boost geven. Een beetje extra zorg en aandacht kan wonderen doen voor je zelfvertrouwen.
 

Veelvoorkomende schoonheidsproblemen en onze oplossingen

  • Droge huid: hydraterende behandelingen en producten helpen om je huid weer soepel en gehydrateerd te maken. Onze gelaatsverzorging van 60 minuten, inclusief een herbalanceringsmassage en een voedend masker, biedt intensieve hydratatie en verzorging voor je huid.

  • Broze en gescheurde nagels: een manicure geeft je nagels een boost en verzorgt je huid op een aangepaste manier. Tijdens de 30 minuten durende behandeling worden je nagels versterkt en je huid verzorgd, zodat je handen er weer gezond en mooi uitzien.

  • Spanning en onbalans in het lichaam: de herbalanceringsmassages zijn speciaal ontworpen om het lichaam en de geest weer in balans te brengen. Deze streelzachte aanrakingstechniek is volledig contra-indicatievrij en bijzonder rustgevend. Of je nu kiest voor een volledige lichaamsmassage van 60 minuten of een gerichte massage van rug, hand/arm of voet/been van 30 minuten, deze behandelingen helpen je om stress en spanning te verminderen, wat essentieel is.

Onze Kanker Beauty Professional is er om jou te ondersteunen gedurende en na je behandeltraject. Tijdens een persoonlijk gesprek kijkt ze naar jouw specifieke behoeften en wensen. De behandeling wordt afgestemd op jouw situatie. Ze biedt je ook een luisterend oor, want bemoedigende woorden zijn soms net zo belangrijk als de schoonheidsbehandelingen zelf.

 

Getuigenis van Marie

"Toen ik hoorde dat ik kanker had, was ik bang dat ik mezelf zou verliezen door de veranderingen in mijn uiterlijk. Gelukkig vond ik steun bij de Kanker Beauty Professional. Dankzij haar deskundige advies en behandelingen voelde ik me weer mooi en zelfverzekerd. De persoonlijke aandacht en zorg hebben echt een verschil gemaakt in mijn herstelproces."

 

Veelgestelde vragen 

  • Kan ik make-up gebruiken tijdens chemotherapie? Ja, maar kies voor hypoallergene en parfumvrije producten om irritaties te voorkomen.
  • Welke producten zijn veilig voor mijn gevoelige huid? Gebruik milde, hydraterende producten zonder alcohol of andere irriterende stoffen. Onze professional kan je helpen de juiste producten te kiezen.
  • Hoe kan ik mijn droge huid het beste verzorgen? Hydrateer regelmatig met rijke crèmes en vermijd lange, hete douches die je huid kunnen uitdrogen.
  • Zijn de behandelingen pijnlijk? Nee, de behandelingen zijn ontworpen door het Institute For Professional Care om comfortabel en ontspannend te zijn, met extra zorg voor jouw welzijn.