Overslaan en naar de inhoud gaan
Gratis webinars

Gratis webinars

Een digitale infosessie volgen, vanuit je vertrouwde omgeving? Er staan dit jaar nog verschillende gratis webinars op de planning: 

  • 24 april: 'Stoppen met roken, het kan'

Tabacoloog en ex-roker Mark Heremans legt je uit hoe het rookstopproces in elkaar zit, hoe je valkuilen herkent en vermijdt, welke medicatie of ondersteuning helpen en hoeveel je ervoor terugbetaald krijgt. Je kan je vragen aan Mark stellen via de chat. 

 

  • 4 juni: 'Lage rugpijn: wat doe je eraan?'

​​​​​​​​​​​​​​In dit webinar gaan we dieper in op lage rugpijn. Wat is het, hoe komt het dat zoveel mensen er last van hebben, vanwaar komt de pijn, wat kan je er zelf aan doen ...? 
Sophie Van Dijck (kinesitherapeut en doctoraatsonderzoeker aan de Universiteit Antwerpen) stelde deze informatieve lezing op in samenwerking met Prof Dr. Nathalie Roussel, experte in chronische klachten van de wervelkolom. Beweegcoach Pieter Metsu zet je tijdens het webinar meteen in beweging met simpele, praktische beweegoefeningen.​​​​​​​Je krijgt tips en praktische oefeningen om je dagelijks leven vlotter door te komen en rugklachten te vermijden. ​​​​​​​

 

  • 10 juni en 21 oktober: 'Samen zwanger'

​​​​​​​​​​​​​​Zwanger? Dan ga je vanaf nu een bijzondere periode tegemoet! Naast de ontdekking van nieuw leven en verandering van je lichaam moet moet je ook enkele administratieve taken in orde brengen en verschillende keuzes maken. Hoe je daaraan begint en waar je allemaal recht op hebt, kom je te weten tijdens dit webinar.

 

  • 17 september: 'Grip op dementie: dementie beter leren begrijpen'

​​​​​​​Heb je dementie, of heeft iemand in je omgeving ermee te maken? Wil je het beter begrijpen? ​​​​​ In dit webinar vertellen Annemie Verwimp (klinisch neuropsycholoog in ZNA Hoge Beuken) en Reintje Peeters (educatief medewerker bij S-Plus vzw) meer over de verschillende kenmerken, de risicofactoren en het proces van dementie. Ze geven praktische voorbeelden en tips voor het dagelijkse leven met beginnende, matige of ernstige dementie. 

Inschrijven?

Meer info