Overslaan en naar de inhoud gaan
De voordelen van soep

De voordelen van soep

Soep heeft verschillende voordelen:

  • makkelijk te bereiden
  • makkelijk op te warmen en in te vriezen (dus langere tijd te bewaren)
  • je kan alle groenten gebruiken om soep te maken (zo kan je bijvoorbeeld restjes wegwerken)
  • bestaat voornamelijk uit water en groenten
  • draagt bij tot de inname van vocht en groenten
  • zit vol vitaminen en mineralen

 

Welke soep verkies je nu binnen een gezonde levensstijl? Dit overzicht van Gezond Leven geeft je in één oogopslag een duidelijk overzicht.

 

Voorkeur

  • (Verse) groentesoep, met mate gezouten (maximum 1 bouillonblokje of 5 gram zout per liter) en zonder toevoeging van room en/of vlees (minstens 40 gram groenten per 100 ml)
  • Soep in blik of brik (maximum 5 gram zout per liter) zonder toevoeging van room en/of vlees
     

Geen voorkeur

  • (Verse) groentesoep met toevoeging van room, vlees, meer dan 1 bouillonblokje per liter of meer dan 5 gram zout per liter
  • Soep in blik of brik met toevoeging van room, vlees, meer dan 1 bouillonblokje per liter of meer dan 5 gram zout per liter

Zo weinig mogelijk

  • Soep op basis van pakjes (instant soep) of bouillon (bevat vaak te veel zout)