De voordelen van soep
Soep heeft verschillende voordelen:
- makkelijk te bereiden
- makkelijk op te warmen en in te vriezen (dus langere tijd te bewaren)
- je kan alle groenten gebruiken om soep te maken (zo kan je bijvoorbeeld restjes wegwerken)
- bestaat voornamelijk uit water en groenten
- draagt bij tot de inname van vocht en groenten
- zit vol vitaminen en mineralen
Welke soep verkies je nu binnen een gezonde levensstijl? Dit overzicht van Gezond Leven geeft je in één oogopslag een duidelijk overzicht.
Voorkeur
- (Verse) groentesoep, met mate gezouten (maximum 1 bouillonblokje of 5 gram zout per liter) en zonder toevoeging van room en/of vlees (minstens 40 gram groenten per 100 ml)
- Soep in blik of brik (maximum 5 gram zout per liter) zonder toevoeging van room en/of vlees
Geen voorkeur
- (Verse) groentesoep met toevoeging van room, vlees, meer dan 1 bouillonblokje per liter of meer dan 5 gram zout per liter
- Soep in blik of brik met toevoeging van room, vlees, meer dan 1 bouillonblokje per liter of meer dan 5 gram zout per liter
Zo weinig mogelijk
- Soep op basis van pakjes (instant soep) of bouillon (bevat vaak te veel zout)